Opening tentoonstelling
20 Apr 2018 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Kom naar de opening van Detached Involvement! Op uitnodiging van Bas Hendrikx, de nieuwe curator van Garage Rotterdam, tonen acht kunstenaars vanaf 20 april 2018 hun werk in de tentoonstelling Detached Involvement.

Van de meeste kunstwerken is hun geschiedenis duidelijk: van de studio van de kunstenaar vinden ze via tentoonstellingen hun weg naar het publiek. Echter, in Detached Involvement staan kunstwerken centraal waar de toeschouwer niet via de gebruikelijke weg mee in aanraking is gekomen. Soms werden ze enkel waargenomen vanuit een ooghoek, in film of op een poster. Andere verdwenen na verloop van tijd in de coulissen.

Detached Involvement draait om rekwisieten, replica’s, verloren gewaande objecten en nooit uitgevoerde projecten. Gaandeweg evolueren of vergaan de kunstwerken en objecten, door gebrek of overdaad aan zichtbaarheid.

De tentoonstelling biedt een blik op de omstandigheden die deze objecten en kunstwerken hebben gevormd. Hoe heeft het dubbelleven van deze werken hun eigen status beïnvloed?

Met werk van: Max Cole (US), Kristien Daem (BE), Michel François (BE), Philip Janssens (FR), Inge Meijer (NL), Marina Pinsky (RU), Raniero Vrancken (NL), Blaine Western (NZ).

Bas Hendrikx is de nieuwe curator van Garage Rotterdam. Hij heeft onder meer tentoonstellingen gemaakt voor De Appel, Impakt, Skulptur Bredelar, Marres, CIAP Kunstverein, en museum De Domijnen. Zijn publicatie Authenticity? Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age verscheen in 2017 bij uitgeverij Valiz. Bas heeft veel met digitale kunst gewerkt voor onder andere stedelijk.nl, deappel.nl en impakt.nl. Bas is de voormalig curator van P/////AKT. Momenteel werkt hij aan de Kunsthalle Amsterdam.

Detached Involvement is te zien van 20 april t/m 8 juli 2018.

Extra activiteiten:

Brandstof:
I.s.m. Poetry International
2 juni, 16.30 uur.