OPENING Dearest Y
4 Feb 2022 Begint: 18:00 Locatie: Garage Rotterdam

Op 4 februari opent Garage Rotterdam het nieuwe jaar met de tweede tentoonstelling van Fadwa Naamna voor Garage Rotterdam. We nodigen je van harte uit voor een speciale opening van de tentoonstelling Dearest Y. Binnen de tentoonstelling staan de vragen welke positie het moederschap in onze huidige samenleving en haar instituten heeft. En welke waarde wordt er aan het moederschap gehecht?

De tentoonstelling Dearest Y is geïnspireerd op de notie the personal is political (“Het persoonlijke is politiek”); een feministische strijdkreet uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw die de samenhang benadrukt tussen enerzijds de persoonlijke ervaringen met het moederschap, en anderzijds de bredere sociaal-economische en politieke context.
Dearest Y toont schilderijen, videokunst, textiel en installaties. Samen schetsen deze kunstwerken een breder beeld van hoe de subjectieve ervaringen met het moederschap weerspiegeld worden in en samenhangen met de publieke structuren eromheen.

Kunstenaars: Kristina Benjocki, Yasmim Salim Flores, Cecilia Jonsson, Csilla Klenyánszki, Esther Kokmeijer, Irene Lusztig, Emmeline de Mooij, Ghinwa Yassine

Houd er rekening mee dat je een QR code in de CoronaCheck app moet laten zien.
Heb je griepachtige verschijnselen of verkoudheidsklachten? Blijf thuis, we verwelkomen je graag een andere keer! Bedankt voor je begrip en tot ziens bij Garage Rotterdam.