Brandstof | Secret Gardens
14 Dec 2018 Begint: 19:00 Locatie: Garage Rotterdam

Brandstof | Secret Gardens
met Samantha Thole, Bas Meeuws en Bas Hendrikx

Niks Nederlandser dan de bloem..
Hoewel hun schoonheid van korte duur is, zijn bloemen voor veel kunstenaars een fascinerend materiaal om mee te werken. In deze editie van Brandstof kijken we naar het werk van kunstenaars en avant-garde bloemisten.

Productiemaatschappij HotelRebel (Rotterdam) maakt in opdracht van Bloemenbureau Holland een serie videoportretten genaamd EXPOSÉ over inspirerende floral artists uit binnen- en buitenland. De serie wordt in 4 landen gedeeld. We zien hoe bloemen worden vereeuwigd in ijs, suiker en boeketten door ware bloemkunstenaars.
Eén van hen, Bas Meeuws is zelf aanwezig om over zijn werk te praten. Hij maakt digitale bloemstillevens die niet onder doen voor de schilderijen uit de Gouden Eeuw. Maar hoe komen ze tot stand? Meeuws gaat in vraaggesprek met curator Bas Hendrikx om deze en andere vragen te beantwoorden.

Kunstenaar Samantha Thole, die voor de tentoonstelling Blossom, grote wandschilderingen in bloemmotieven maakte, vertelt over haar onderzoek naar gendered botany. Ze laat onverwachte hoeken van de horticultuur aan bod komen en laat zien hoe bloemen ook een vorm van protest kunnen zijn.