Brandstof met Puck Vonk & Nachoem M. Wijnberg
2 Jun 2018 Begint: 16:00 Locatie: Garage Rotterdam

Garage Rotterdam toont tijdens deze speciale editie van Brandstof een performance van Puck Vonk, en in samenwerking met Poetry International een voordracht van dichter Nachoem M. Wijnberg.

It all starts with breathing is een spoken word performance van Puck Vonk. Haar performance gaat over de lichamelijke aspecten van taal, zoals de ademhaling en de manier waarop het lichaam zich voorbereidt op het spreken. Naast de vraag wát je gaat zeggen, denk je onbewust ook na over hóe je dat gaat zeggen, wanneer je inademt en welke spieren je daarbij gebruikt.

Nachoem M. Wijnberg draagt in Garage Rotterdam voor uit eigen werk. Hij wordt weleens omschreven als de meest complexe hedendaagse dichter. Hijzelf echter noemde zichzelf eens “een van de begrijpelijkste dichters”. Zijn onderwerpen komen vaak uit de hedendaagse maatschappij, wat ook te maken kan hebben met zijn andere carrière als econoom.

Curator Bas Hendrikx leidt de middag in met een introductie op de tentoonstelling Detached Involvement.

Deze editie van Brandstof is onderdeel van de 7e Poetry + Art Gallery Tour waarmee Poetry International samen met Rotterdamse galeries en kunstinstellingen een tour presenteert langs kunstwerken op het snijvlak van poëzie en beeldende kunst.

Zaterdag 2 juni, 16.00 - 18.00 uur
Start performance: 16.30 uur

Entree: € 2,- (gratis op vertoon van een Museumjaarkaart, Rotterdampas of ticket Poetry + Art Tour Noord). Vooraf aanmelden voor het programma in Garage Rotterdam kan via info@garagerotterdam.nl o.v.v. Aanmelding Brandstof 2 juni