Recognized / Not Recognized Coralie Vogelaar
(2017)

None

------------------------------------------------
Het project Recognized / Not Recognized draait om de vraag: Welke kenmerken bepalen ‘succesvolle’ nieuwsfoto’s?

Uit een selectie van wereldwijde persbureaudatabases (waaronder amateurfoto's van getuigen) heeft Vogelaar alle nieuwsfoto's verzameld van de tien gebeurtenissen die de afgelopen vijf jaar de meeste aandacht hebben gekregen. Dit resulteerde in een database van circa 850 duizend afbeeldingen. Met behulp van beeldherkenningssoftware van Google (en enkele proxy’s) heeft Vogelaar bepaald hoe vaak een individuele afbeelding op het door Google geïndexeerde internet staat. Met andere woorden, de reproductiesnelheid van elk beeld is berekend.

Persfoto's van een groot nieuwsevenement hebben een breed scala aan variabelen, maar zijn in zekere zin erg uniform, aangezien het allemaal foto's van getuigen zijn. Daarom bestaat de database uit een ideale set voor een transversaal onderzoek. De analyse van deze cross-sectionele studie vindt zijn weg in verschillende visuele presentaties. Dit is een foto (gemaakt met Hasselblad) van een typisch geslaagde fotocompositie.

Credits:
Choreografie: Marjolein Vogels
Dansers: Madelyn Bullard, Chris Guerematchi, Kenzo Kusuda, Patrick Schmatzer, Ilija Surla, Loris Casalino, Pedro Ines, Peter Clark, Loris Casalino en Cherish Menzo
Licht: Geek Zwetsloot

Lees meer over