Opening Identity Flux
26 Apr 2024 Begint: 19:00 Locatie: Garage Rotterdam

Identity Flux verwijst naar een staat van voortdurende verandering in ons zijn. Onze identiteit en de manier waarop wij ons presenteren is altijd in beweging en onderhevig aan verandering. Er is niet één authentieke zelf, maar een samenspel van verschillende kanten die elk in verschillende situaties naar voren komen. Het aannemen van een rol of alter ego is een manier om de verschillende aspecten van onze identiteit te onderzoeken en te ontplooien. Het is een middel om verborgen kanten te koesteren, ontluikende verlangens te ontdekken en middels zelf gekozen kaders de diverse aspecten van onze identiteit te verkennen.

Het creëren van een avatar in cyberspace, het verkennen van genderrollen, het dragen van een uniform; het zijn antwoorden op de menselijke behoefte om te ontsnappen aan de beperkingen en verwachtingen van het dagelijks leven, en manieren om ruimte te bieden aan alle kanten van ons bestaan.

Identity Flux, Nadine van den Bosch’ tweede tentoonstelling bij Garage Rotterdam, biedt een inkijkje in een parallelle wereld waarin verschijningsvormen zorgvuldig worden geconstrueerd en op verschillende —soms zeer subtiele— manieren opduiken. Alternatieve identiteiten worden onderzocht en dualiteit wordt gevierd.