Opening Traces
17 Nov 2023 Begint: 19:00 Locatie: Garage Rotterdam

Op vrijdagavond 17 november opent curator Nadine van den Bosch haar eerste tentoonstelling Traces voor Garage Rotterdam.

Kunstenaars: Isabelle Andriessen, Maurice van Es, Alex Farrar, Vibeke Mascini, Narges Mohammadi, Noor Nuyten, Clémence de la Tour du Pin.

Een zweem parfum, een ademwolk die oplost in de koude lucht, een druppeltje zweet, of de wegebbende echo van een woord dat al lang geleden uitgesproken is. Het zijn fragmenten van een indruk die we hebben willen achterlaten, losgeweekt van de persoon bij wie ze horen. We streven naar het optimaliseren van eerste indrukken, maar we hebben geen controle over de hyperpersoonlijke sporen die achterblijven nadat wij zelf zijn verdwenen.

Dit emotionele residu dwaalt na ons vertrek rond in de ruimte. De onbewust achtergelaten sporen vervagen naarmate de tijd verstrijkt, lossen langzaam op en worden één met de wereld om ons heen.

De tentoonstelling Traces toont langzaam vervagende sporen van een aanwezigheid die niet langer is. Wat uiteindelijk beklijft zijn de herinneringen die we achterlaten, een spoor in het brein van een ander.