Opening Physical Fiction
2 Sep 2016 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Garage Rotterdam trapt het nieuwe culturele seizoen af met de opening van de internationale groepstentoonstelling Physical Fiction! Je bent van harte uitgenodigd voor de opening op vrijdag 2 september om 20.00 uur. De tentoonstelling wordt op poëtische wijze ingeluid door kunstenaar en schrijver Annee Grøtte Viken (NO, 1984) met de performance Pool Made of Mirrors.

Contouren en gestalten, flarden en fragmenten. Met het (eigen) lichaam als anker, spelen acht kunstenaars in Physical Fiction met verhaal en verbeelding.

Waar sommige kunstenaars het lijf inzetten als instrument, beschouwen anderen het kunstwerk als personage. Alledaagse beelden gaan op in onherkenbare voorstellingen, terwijl raadselachtige titels een verhaallijn doen vermoeden. Op verschillende manieren bewegen de werken tussen de tastbare werkelijkheid en het ongrijpbare domein van fantasie en associatie.

Laat je fascineren door Physical Fiction in Garage Rotterdam. De tentoonstelling is te zien van 2 september t/m 30 oktober 2016.

Met werk van Jakup Auce (US), Gwenneth Boelens (NL), Helen Dowling (UK), Amélie Grözinger (DE), Rachel de Joode (NL), Megan Rooney (CA), Nora Schultz (DE) en Kate Steciw (US).

Curator: Yasmijn Jarram