Brandstof
20 Mrt 2015 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Vergeet benzine, diesel en elektriciteit. Wij zorgen voor nieuwe elementen waarmee je pas echt vooruit komt! Temidden van tentoonstelling Above Reality presenteert Garage Rotterdam Brandstof Nieuwe Stijl: een kunstzinnige talkshow met onder meer Peter Feiler.

In een serie korte gesprekken belicht Brandstof thema's als verwondering, verbeelding en ‘het grote zijn’. Wat betekent verbeelding voor een schrijver of kunstenaar? En wat als je dingen ziet die er eigenlijk niet zijn?
Presentator Steven van Grinsven voelt zijn gasten aan de tand tijdens een dynamische avond die aan de werkelijkheid voorbij probeert te gaan.

Van Grinsven interviewt Peter Feiler (deelnemend kunstenaar Above Reality) over zijn werk en zijn kijk op ‘boven de realiteit uitstijgen’ en wat de weerklank hiervan is op zijn praktijk.
Drs. Mees van Hulzen (lecturer filosofie, UVA, Amsterdam) gaat in op het begrip metafysica.
Julia Geerlings (curator Oude Kerk, Amsterdam en freelance schrijver voor onder meer Metropolis M) is uitgedaagd een column te schrijven met de huidige tentoonstelling ‘Above Reality’ als uitgangspunt.
Neeltje van Doorn (drs. theologie en schrijfster) vertelt hoe het is om iets 'te weten' zonder dat daar tastbare bewijzen voor zijn.

Dit alles omlijst met muziek, filmfragmenten en poëzie zorgt voor een avond vol verrassingen. Brandstof is ditmaal gratis toegankelijk.

Steven van Grinsven
Steven van Grinsven (Tilburg, 1976) is freelance curator en schrijver. Jarenlang stond Van Grinsven aan het hoofd van de experimentele galerie ZINGERpresents in de Amsterdamse Pijp. Verder vindt Steven het fijn om te koken, lezen, eten met vrienden en vloekt hij graag. Daarnaast is hij een toegewijde supporter van Liverpool Football Club.