Brandstof
12 Jun 2014 Begint: 21:00 Locatie: Garage Rotterdam

Modern Times: Weapon of Choice.
Speciale filmavond met inleiding door Sacha Bronwasser (o.a. kunstcriticus De Volkskrant) en Lucette ter Borg (NRC)
Entree: € 4,50

Het filmprogramma wordt samengesteld door Cinema Zuid i.s.m. The One Minutes.

Een sombere gedachte, maar onontkoombaar: wapens zijn een stuwende kracht in de wereld. Geld, olie, wapens - ze stromen als water naar de kleinste vouw en de diepste put, en doen daar meningsverschillen uitmonden in oorlogen. De economie spint er garen bij; de wapenhandel is booming business.

Tijdens de filmavond ‘Weapon of Choice’ wordt een beroep gedaan op filmmakers en kunstenaars om de trekker los te laten, het oog van het vizier te halen en de wapenindustrie ruimer te zien.

Wat ís een wapen? Kan een blik een wapen zijn? Een woord? Zijn wapens niet meer dan alleen maar afschuwelijk? Zijn ze ook mooi? Verleidelijk? Scheppen ze een band? Wie werpt de eerste steen? Wat moet er stuk?

Aan de hand van 28 films van één minuut laten kunstenaars en filmmakers zien dat kunst bescherming biedt, wapen wordt of haar toevlucht zoekt in verbeelding. Samengesteld door Cinema Zuid i.s.m. The One Minutes

Met onder meer werk van Johan Grimonprez (B), Jos Houweling (NL), Erkka Nissinen (FIN), Claudia Sola (NL), Mels van Zutphen (NL) en Roman Signer (Zw)