Brandstof
15 Dec 2013 Begint: 15:00 Locatie: Garage Rotterdam

Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam. Op zondagmiddag 15 december 2013 om 15.00 uur vinden twee lezingen plaats bij de tentoonstelling Behind Images.

De groepstentoonstelling Behind Images bij Garage Rotterdam gaat over abstractie en de strijd tussen intuïtie en ratio. Wanneer is een kunstwerk bedacht, en wanneer ‘in vrijheid’ ontstaan? Wat is de invloed van gevoel, toeval en context op het maakproces?

Aan het woord komen Sacha Bronwasser (o.a. kunstcriticus De Volkskrant) en Susanne van Els (altvioliste en coördinator Klassieke Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag). Beide sprekers verkennen zondag 15 december het grijze gebied tussen ratio en intuïtie.

Sacha Bronwasser vertelt over de rol van intuïtie en toeval bij het schrijven van een tekst. Ter illustratie zal ze een korte film tonen die zich niet in taal laat vangen en betrekt ze het publiek in een experiment. Susanne van Els geeft haar visie op de verhouding tussen ratio en emotie in de beleving van muziek. Zij bestrijdt het idee dat musiceren voornamelijk een gevoelskwestie zou zijn: muziek gaat volgens haar simpelweg over muziek.

Entree € 4,50
Aanmelden via info@garagerotterdam.nl

Behind Images, t/m 12 januari 2014.
Met Navid Nuur (IR), Conrad Shawcross (GB), Jochen Mühlenbrink (DE), Alexandra Roozen (NL), Gabrielle van de Laak (NL) en Jonas Wijtenburg (NL)