Opening On the Edge
30 Aug 2013 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Vrijdagavond 30 augustus 2013 om 20.00 uur wordt de groepstentoonstelling On the Edge geopend met een zomerse VL92 ginbar van Sietze Kalkwijk en muziek van Ben La Desh. De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Roosmarijn Hompe (1986)

In de groepstentoonstelling On the Edge verkennen negen kunstenaars en ontwerpers de grenzen van hun vak, maar ook van hun verbeelding. Wat kunnen zij nog van hun eigen en andere disciplines leren?

De afgelopen decennia is de grens tussen beeldende kunst en vormgeving vervaagd. Kunstenaars en ontwerpers delen kennis en gebruiken dikwijls materialen en technieken die niet per se passen binnen het gebied waarin ze zijn opgeleid. Deze multidisciplinaire aanpak leidt tot tal van uitdrukkingsmogelijkheden. Desondanks keren veel makers terug naar de basis van hun vak: wat zijn de beperkingen en mogelijkheden hiervan?

Met Frank Bruggeman (NL), Lonneke van der Palen (NL), Wies Preijde (NL), Rogier Arents (NL), Jacob Raeder (VS), Maurice Scheltens & Liesbeth Abbenes (NL), Jasper Nijs (NL) en Martin Fenne (NL)