To Water Is to Be Nanno Simonis
(2023)

130 x 65 x 65 cm Distilled Water, Glass, Aluminium, Centrifugal Pump, Electronics, PVC Rubber None Foto: Aad Hoogendoorn

Water neemt opmerkelijk contrasterende verschijningsvormen aan. Het straalt zowel kracht uit als kwetsbaarheid, vijandigheid als vredigheid. Dit wonderbaarlijke samenspel van vloeibare eigenschappen komt tot leven in dit sculptuur van Nanno Simonis, To Water Is to Be (2023). In dit object verandert water op een stijlvolle manier tussen de glazen wanden en toont het op een elegante manier zijn dynamische natuur.

Dit explosieve kunstwerk zet ons aan om te reflecteren op de verwevenheid van water, natuur en het klimaat. Door het benadrukken van de contrasterende eigenschappen, nodigt het werk de bezoekers uit om na te denken over het kwetsbare evenwicht van onze ecosystemen en de urgentie om iets te doen tegen klimaatverandering. Maar het werk is ook satirisch: dit is een goed georganiseerde overstroming, passend en onder controle in een kubus. Of misschien toch niet?

To Water Is to Be is gemaakt In opdracht van Z33, House for Contemporary Art, Design & Architecture. Met dank aan het Amarte Fonds.

Lees meer over