A Moment of Darkness Diego Tonus
(2022)

Diego Tonus, Artist's Proofs for A Moment of Darkness, 2022

Artist's Proofs for A Moment of Darkness zijn een serie studies van posities en materialen voor de sculptuur A Moment of Darkness, onderdeel van de serie Fragments of a Conversation with a Counterfeiter. Deze artist's proofs bevatten een geheim: de vingerafdrukken van de handen en het gezicht van de vervalser, vastgelegd tijdens het gietproces.

De sculptuur A Moment of Darkness is een sculptuur van aluminiumcement, gegoten en geconstrueerd om op de vervalser te lijken, die poseert zonder zijn identiteit te onthullen. In dit anonieme beeldhouwwerk van de vervalser is een metalen plaat verborgen die is gegraveerd met een sleutelcode die toegang geeft tot 1 Bitcoin. De artistieke waarde van de sculptuur en de verborgen waarde van het cryptogeld bestaan naast elkaar in dit werk. Beide zijn onderhevig aan de zwevende waardering van specifieke markten, handelsschommelingen en investeringszekerheid. Beide worden binnen hun vaste vorm gehouden en onderstrepen het concept van geloof in relatie tot de creatie van waarde. Toegang tot deze waarden is mogelijk op de lange termijn of na een destructieve actie.

Om de toegeƫigende ideeƫn van de vervalser met het internationale publiek te delen, te activeren en uit te voeren, heeft de kunstenaar de werken als bedrijfsgeheim geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. De geldigheid van het bedrijfsgeheim is internationaal en duurt tien jaar.

Lees meer over Fragments of a Conversation with a Counterfeiter op: diegotonus.com/work/a-moment-of-darkness

Lees meer over