Opening Choreographed Events
1 Sep 2023 Begint: 19:00 Locatie: Garage Rotterdam

Save the date!
Opening Choreographed Events
Door curator Bogomir Doringer

Op vrijdag 1 september trappen we het culturele seizoen af met Choreographed Events: de tweede tentoonstelling door curator Bogomir Doringer voor Garage Rotterdam.

De interactieve kunstwerken in Choreographed Events kunnen door verschillende factoren zijn gechoreografeerd. De curator of kunstenaars hebben wellicht de interacties gecreeërd, het kan technologie zijn of algoritmische processen zijn die de activaties tot stand hebben gebracht. Of jíj bent de choreograaf in deze tentoonstelling, door jouw aanwezigheid en interactie met de kunstwerken.

Choreographed Events kan ontworpen zijn om conventionele narratieven te doorbreken. Sommige bezoekers verbinden dit met complottheorieën - ze speculeren over verborgen betekenissen achter de kunstwerken. Vanuit een ander perspectief bevestigen de geluiden en bewegingen binnen deze tentoonstelling de relatie tussen de activaties en natuurlijke verschijnselen. Deze tentoonstelling kan bezoekers ertoe aanzetten om hun eigen en het collectieve lichaam in relatie tot natuur te beschouwen.

Kunstenaars: Aliki van der Kruijs & Jos Klarenbeek, Heleen Blanken, Harm van den Dorpel, Jeppe Lange, Nanno Simonis, Studio Moniker en Sweet Scope.

Choreographed Events is te zien van 2 september t/m 5 november. Kom naar de opening van de tentoonstelling op vrijdag 1 september om 19.00 uur!