Brandstof x Museumnacht 010
4 Mrt 2023 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Brandstof is een terugkerend inhoudelijk publieksprogramma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens Brandstof op zaterdag 4 maart, slaan Garage Rotterdam en Museumnacht 010 de handen ineen. Deze speciale editie van Brandstof, samengesteld door curator Bogomir Doringer, zal volledig in het teken staan van zijn huidige tentoonstelling Screen, Screen on my Phone, Who's the Fairest of Them All?

Tijdens de avond, zullen de artiesten Natalia Kharetskaya en Zalán Szakács samen een performance uitvoeren.

Natalia Kharetskaya is een vocaliste, componiste en producent geboren in Litouwen, nu woonachtig in Rotterdam. Haar performance Cosmic Bride verlegt de grenzen van geluid door gebruik te maken van beweging, waardoor klanken worden getransformeerd. Met draagbare sensors wordt beweging een muziekinstrument en een nieuwe dynamische expressie.

"De mogelijkheden om verhalen te vertellen via de unieke materialiteit van immersieve audio zijn adembenemend - het verheft de ervaring met het gevoel in een baan rond de stem van de uitvoerder te zijn en neemt de luisteraar mee in een ruimtelijk avontuur."

Zalán Szakács creëerde de scenografie voor Cosmic Bride. Hij gebruikt projectietechnieken geïnspireerd op zijn lopende onderzoek naar ‘expanded cinema’. Geometrische vormen worden ruimtelijk en transformeren de ruimte in een meeslepende omgeving. Op basis van de geluiden in Cosmic Bride wordt een lichtstraal geactiveerd, waardoor de kleur, snelheid en opaciteit ervan veranderen. De scenografie creëert een immateriële ruimte, een sluier tussen de performer en het publiek.

Reserveer je ticket voor Museumnacht 010 via www.museumnacht010.nl