Opening Meditations on Europe
18 Nov 2022 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Op vrijdagavond 18 november om 20.00 uur, opent de derde en laatste tentoonstelling Meditations on Europe door curator Youri Appelo voor Garage Rotterdam.

Kunstenaars: Hamza Halloubi, Nina Støttrup Larsen, Ghita Skali, Giulio Squillacciotti, Remco Torenbosch, Katarina Zdjelar.

Wat zal de toekomst Europa brengen? Al jaren hangt er een wolk van onzekerheid boven Europa. Zowel binnen als buiten dit continent lopen spanningen hoog op. Een groeiend rechts nationalisme dat pleit voor onafhankelijkheid van de Europese Unie (EU) en het gebrek aan democratie in de unie zetten alle lidstaten onder druk. Dat terwijl de oorlog in Oekraïne, vluchtelingencrises en politieke instabiliteit in Amerika Europa dwingen tot collectieve actie.

In lijn met de gefragmenteerde en fluïde aard van Europe presenteert Meditations on Europe een reeks onafhankelijke en kritische verhalen, die Europese geschiedenissen, identiteiten en problemen aan de kaak stellen. Om de roep naar een democratischer Europa te omarmen, biedt Meditations on Europe geen antwoorden. Iedereen die zowel bewust als onbewust deelneemt aan het Europese project heeft het recht om een eigen antwoord te formuleren op de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan een democratische, gelijkwaardige en pluriforme toekomst in Europa, gebaseerd op onze persoonlijke standpunten en ideeën?