Brandstof: Automatic Receivers
2 Okt 2021 Begint: 19:30 Locatie: Garage Rotterdam

Deze prikkelende avondeditie van Brandstof, ter verdieping van de tentoonstelling The Great Invocation, bestaat uit twee delen met bijdragen van Ruchama Noorda, Ewoud van Rijn, Linder Sterling en Dr. Tessel M. Bauduin.

Dr. Tessel M. Bauduin luidt de avond in met een korte lezing genaamd ‘The Castle Problem: reflections on automatism and other dimensions in modern and contemporary art’. Bauduin zal samen met het publiek op zoek gaan naar hoe ‘automatisme’ vandaag de dag nog steeds relevant is binnen de (hedendaagse) kunst. Vervolgens zal kunstenaar Ewoud van Rijn een korte introductie geven op zijn nieuwe publicatie, die speciaal is gemaakt als aanvulling op zijn werken in de tentoonstelling.

In het tweede deel toont Garage Rotterdam And the space like a root, een nieuw werk met bewegend beeld door Linder Sterling, speciaal gemaakt voor The Great Invocation. In dit werk neemt Linder rauw materiaal van vintage softcore pornografie als uitgangspunt en activeert en verduistert deze aan de hand van een proces genaamd ‘mantic staining’. Vervolgens neemt Ruchama Noorde je mee in Rx, een performatieve PowerPoint presentatie. Afgeleid van het Latijnse woord ‘recipere’, refereert de titel niet alleen naar Rx zoals deze gebruikt wordt in de elektronica en telecommunicatie voor ‘ontvanger’, maar ook naar de medische term voor een doktersrecept. Een PowerPoint presentatie wordt vaak geassocieerd met zakelijke omgevingen en academische instituten. In Noorda’s presentatie kaapt zij deze formats en transformeert ze deze tot middelen voor hogere, spirituele doeleinden.

Tickets kosten 5 euro en zijn te bestellen via het menu rechts bovenin op de website.