ONLINE SCREENING | Brandstof: Holocene Memorial
11 Apr 2021 Begint: 14:00 Locatie: Garage Rotterdam

ONLINE SCREENING | Brandstof: Holocene Memorial met Ambassade van de Noordzee
11 april, vanaf 14.00 uur via YouTube

Herdenking van een geologisch tijdperk
Ter afsluiting van de tentoonstelling A New Order, A New Earth vindt op 11 april een online editie van het verdiepende programma Brandstof plaats. Speciaal voor deze editie is Ambassade van de Noordzee uitgenodigd om een bijzonder ritueel vorm te geven.

Het Holoceen loopt op zijn eind. We zeggen vaarwel tegen een tijdperk waarin de Noordzee en Nederlandse kustlijn zijn gevormd en betreden een wereld waarin de mens is uitgegroeid tot een ontwrichtende en vormende kracht van geologische proportie.

Daardoor moeten wij ons verhouden tot onvoorstelbaar grote zaken: Dé planeet, Hét klimaat. Het is om gek van te worden. Ons persoonlijk leven is maar moeilijk te rijmen met zo’n immense, geologische verantwoordelijkheid. Hoe moeten wij, mensen en niet-mensen, nu het Holoceen teneinde is voor onszelf en elkaar zorgen?

Met een heilzaam ritueel maken we ruimte en tijd voor bezinning, persoonlijke verhalen en laten we de dingen waarvan we afscheid nemen zelf aan het woord.

Het online ritueel vindt plaats onder leiding van Performancekunstenaar Ibelisse Guardia Ferragutti samen met Harpo 't Hart. Met een introductie van curator Imke Ruigrok.

Het ritueel is vanaf zondag 11 april, 14.00 uur online te bekijken via YouTube