Natafelen met Joep van Lieshout en Annie Ratti
17 Jan 2020 Begint: 18:00 Locatie: Garage Rotterdam

Het is weer tijd voor Natafelen! Vier het nieuwe jaar en de goede voornemens met een uniek diner bij Garage Rotterdam.

Eén avond per tentoonstelling verandert Garage Rotterdam in een restaurant. Tussen de kunstwerken én aan tafel met kunstenaars uit de tentoonstelling en curator Pádraic E. Moore geniet je van een vegetarisch diner bereid door de Rotterdamse chef-kok Laurence van Bergeijk (winnaar gouden pollepel 2017) met een bijpassend wijnarrangement van de Gouden Ton. Een etentje anders dan anders. Leuk met een groepje vrienden, maar ook met een kleiner gezelschap schuif je gemakkelijk aan.

Kom je graag meer te weten over de tentoonstelling Orgonomics? Curator Pádraic E. Moore vertelt samen met deelnemend kunstenaar Annie Ratti, tussen de gangen door meer over de tentoonstelling. Speciaal voor deze editie van Natafelen hebben we ook Joep van Lieshout uitgenodigd om zijn ervaring met orgon-energie te delen en te tonen.

Geniet tussen de werken van Orgonomics van een heerlijk viergangendiner in goed gezelschap. Laat je zintuigen prikkelen en reserveer nu een plekje aan tafel!

Prijs diner: € 40,- voor een 4-gangen menu Wijnarrangement: €20,-
Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@garagerotterdam.nl o.v.v. Aanmelding Natafelen | Orgonomics.

Annie Ratti
In haar werk laat Annie Ratti zich vaak inspireren door alternatieve wetenschappelijke en filosofische tradities. Haar werk is altijd onderbouwd met uitvoerig onderzoek, zoals haar grondige studie naar de migratie van vogels voor een tentoonstelling voor Kunsthaus Bregenz in 2000, haar bestudering van Carla Lonzi’s tekst, Let’s spit on Hegel, voor een tentoonstelling in de Libreria delle donne (2018), een feministische vereniging in Milaan, en een grote tentoonstelling in Middelburg in 2013 die het culturele en etnografische belang van hallucinogene paddenstoelen onderzocht.

Ratti begon zich te verdiepen in het erfgoed Wilhelm Reich toen ze zijn werk enkele decennia geleden voor het eerst tegenkwam. Recent manifesteert deze belangstelling zich in sculpturen en installaties. Soms reconstrueert Ratti de apparaten van Reich, zoals de accumulator, terwijl ze elders speels voortborduurt op ideeën over orgon-energie, zoals met de kimono’s die nu te zien zijn in de tentoonstelling Orgonomics.

Joep van Lieshout
Joep van Lieshout ontwerpt objecten op de grens van beeldende en toegepaste kunst. Hij is gefascineerd door hoe de mens dingen gebruikt. Om die reden zegt veel van zijn werk iets over gebruik of is zelf op een bepaalde manier te gebruiken. Hij raakte al vroeg geïnteresseerd in de ideeën van de Oostenrijks-Amerikaanse psychoanalyticus Wilhelm Reich (1897-1957). Reich was zowel vermaard als omstreden vanwege zijn onorthodoxe theorieën over seks en kosmische energie die hij ‘orgon’ noemde. Hij bouwde ‘orgon accumulators’, waar patiënten in konden zitten en waar een helende werking vanuit zou gaan. Geïnspireerd op de ideeën van Reich ontwikkelde Van Lieshout eenpersoons cabines, gevolgd door wat grotere cabines en mobiele woningen waarin het leven van meerdere personen zich kon afspelen: eten, slapen, studeren, ontspanning en seks.