Brandstof | Performance Marijke De Roover, Artist Talk Alexis Blake
5 Okt 2019 Begint: 15:00 Locatie: Garage Rotterdam

Tijdens deze Brandstof-middag zijn twee bijzondere kunstenaars te gast op uitnodiging van Nina Folkersma, curator performance programma bij de tentoonstelling 'What if Women Ruled the World?'.

De gerenommeerde kunstenaar Alexis Blake (VS, 1981) vertelt in gesprek met Nina Folkersma over haar multidisciplinaire praktijk. In haar werk verbindt zij beeldende kunst en performance, die ze vertaalt naar choreografie, sculptuur, video en tekst of script. Ze onderzoekt de taal van beweging en legt systemen en mechanismen van representatie en subjectivering bloot.

Kunstenaar Marijke De Roover (BE, 1990) toont de performance 'Live, Laugh, Limerence, 2019' die in deze week zowel in Londen (Frieze Art Fair) als in Rotterdam zijn premiėre heeft.
De Roover werkt met video, tekst en performance. Ze richt zich op de betekenis van identiteit en het performatieve aspect ervan en raakt daarmee tevens aan hun sociale en politieke constructies. Sinds haar studie aan KASK Gent in 2013 is haar werk zowel in België als internationaal tentoongesteld en vertegenwoordigd.

deuren open: 12.30 uur
start performance: 15.00 uur
entree: €4,50