Brandstof | Filmscreening
27 Okt 2017 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Wat is de link tussen het liefdesleven van premier Mark Rutte en individuele vrijheid? Kunstenaarscollectief J&B legt in hun nieuwe film Question mark een opvallend verband tussen beiden. Luiz Roque laat in zijn film Modern (2014) zien wat de voordelen zijn van meer genderdiversiteit. Hij toont een mix van stilte en dans, hoge en lage cultuur, geschiedenis en toekomst.

Op uitnodiging van curator Sjoerd Kloosterhuis tonen J&B en Luiz Roque tijdens deze editie van Brandstof twee films binnen het thema van de tentoonstelling Nora. Na de wereldpremière van de film Question mark gaat kunstcriticus Edo Dijksterhuis in gesprek met J&B na wat hen drijft. Waarom zijn ze bijvoorbeeld zo geïnteresseerd in de schoonheid van vanitas?

Op haar beurt plaatst Risk Hazekamp de recente aandacht voor genderdiversiteit in historisch perspectief. Hazekamp geldt als een van de pioniers op het gebied van identiteit, gender, representatie en massamedia. In haar fotografie speelt ze met iconische beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Ze laat gender zien als constructie die ontstaat door hem te spelen.