Opening tentoonstelling
1 Sep 2017 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Garage Rotterdam start het nieuwe culturele seizoen met de opening van de groepstentoonstelling Nora. Als graag geziene gast nodigen we je van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling op vrijdag 1 september om 20.00 uur. Ook stellen we op deze avond graag onze nieuwe curator Sjoerd Kloosterhuis aan je voor.

Op uitnodiging van curator Sjoerd Kloosterhuis tonen vijf kunstenaars hun werk in de nieuwe tentoonstelling Nora. De titel van de tentoonstelling verwijst naar de hoofdpersoon uit Henrik Ibsen’s toneelstuk ‘Een Poppenhuis’ uit 1879. Nora had de moed om op zoek te gaan naar haar eigen identiteit, waarbij ze haar individuele vrijheid durfde na te streven. De zoektocht naar identiteit is echter tijdloos én niet enkel voorbehouden aan vrouwen. Tegenwoordig zou ook een man of een persoon met een minder traditionele genderidentiteit de rol van Nora kunnen spelen.

De tentoonstelling Nora bekritiseert het veelal gangbare idee dat identiteit onveranderlijk is. Ondanks de vergrote openheid rondom verschillende vormen van seksualiteit bestaat bij het grote publiek nog veel onwetendheid over dit onderwerp. De tentoonstelling heeft de ambitie om bij te dragen aan een grotere zichtbaarheid van genderdiversiteit.

Wij nodigen je van harte uit voor de opening op vrijdag 1 september om 20.00 uur. Enkele deelnemende kunstenaars en curator Sjoerd Kloosthuis zijn ook aanwezig en gaan graag met je in gesprek over hun werk. Daarbij zal de curator tijdens de opening een toelichting geven op de tentoonstelling en Celestial Terrestrial & Nelson (Club von Westen) staan achter de draaitafels.