Brandstof | Artist Talk met Jeroen Jongeleen
22 Jan 2016 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Aan de hand van het werk en film fragmenten van Marinus Boezem en Jeroen Jongeleen gaat curator Nathanja van Dijk in gesprek met Jeroen Jongeleen over ongrijpbare fenomenen, overrompelende schoonheid en dappere pogingen het onmetelijke te omvatten.

Jeroen Jongeleen is een avontuurlijke kunstenaar. Telkens is hij opzoek naar onverwachte wegen om het stedelijk landschap te verkennen. Als een hedendaagse ‘situationist internationale’ maakt hij zogenaamde dérives.

Het werk Running Shape #04 / In search of a perfect square is het eerste werk in een serie waarbinnen (hard)lopen een belangrijk ingrediënt is. In dit werk tekent Jongeleen “de verhalen van de goden” na in het landschap, door zijn eigen vierkanten olifantenpaadje te lopen. De Running Shape roept Marinus Boezem’s beroemde werk Signing the sky above the port of Amsterdam in herinnering, waarin Boezem zich de hemel toe-eigent door deze te signeren met een sportvliegtuigje. De sporen die Jongeleen in het landschap achterlaat tonen verwantschap met Boezem’s beroemde land-art werk De Groene Kathedraal.

Helaas kan Marinus Boezem zelf onverhoopt niet aanwezig zijn op deze avond. Zijn werk en gedachtegoed zal in het gesprek met Jongeleen echter uitgebreid aan bod komen.

Reserveren via info@garagerotterdam.nl
Entree: 4,50 euro