Brandstof
12 Jun 2015 Begint: 20:00 Locatie: Garage Rotterdam

Presentator Steven van Grinsven en Now Age-curator Yasmijn Jarram duiken samen met kunstenaar Hadassah Emmerich in haar energieke werk. Emmerichs duizelingwekkende schilderingen bevatten mystieke beeldmotieven en decoratieve elementen. Als Nederlandse met Duitse, Chinese en Indonesische wortels houdt zij zich intensief bezig met de representatie van ‘het exotische’: hoe wordt ‘de ander’ of ‘het vreemde’ weergegeven? Naast culturele identiteit spelen religie, natuur en psychologie een rol in haar werk.

Kunsthistorica Suzanne Rietdijk verbonden aan het prestigieuze Goldsmiths College in Londen, vertelt over de satirische roman ‘Flatland: A Romance of Many Dimensions’. Deze wiskundige klassieker uit 1884 wordt nog steeds uitgegeven en bevraagt de grenzen van onze eigen kennis en realiteit.

Ook te gast is Thijs Gerbrandy, die zich tijdens zijn studie aan de School of Oriental and African Studies in Londen specialiseerde in de kunsten van het Midden-Oosten. Hij is werkzaam voor het Tropenmuseum en is museumdocent in het Rijksmuseum. Gerbrandy weet westerse en niet-westerse werelden met elkaar te verbinden.

De band Danielle Liebeskind slaat tenslotte een brug tussen muziek en spiritualiteit. Danielle Liebeskind is Danielle Papenborg met op gitaar Martin Luiten (The Julie Mittens) en Donné Brok (Donné & Désirée) op percussie. Deze muzikanten zijn de Nijmeegse kopstukken van de improvisatie muziekscene. Live in Garage Rotterdam brengen zij een avontuurlijke mix van experiment, improvisatie en meditatie.