"Where’s Steve?" Clémence Mira
(2022)

None

In een groot muurschilderij genaamd "Where’s Steve?", nodigt illustrator Clémence Mira ons uit om een portret te zoeken van Steve Maia Caniço, een Franse feestganger die tragisch om het leven kwam tijdens een rave die werd verstoord door politie-interventie vanwege geluidsoverlast in Nantes. Veertien mensen, waaronder Steve, vielen tijdens de chaos in de nabijgelegen rivier. Latere protesten die de vraag "Où est Steve?" echooden, eisten gerechtigheid voor de slecht gehandhaafde nacht.

Mira speelt met de dubbele betekenis van de vraag, door onschuldig plezier met tragedie te vermengen. Haar bedoeling is om de complexe emoties op te roepen die verbonden zijn met raven tijdens tijden van crisis, waarbij gevoelens van vreugde, bevrijding, angst en onderdrukking worden vermengd. Mira's dansende menigten, geboren uit een verlangen naar verbinding tijdens de COVID-19-lockdowns, staan samen in het muurschilderij - een bevrijd leger van vrijgevochten lichamen die de kijker aankijken. Het kunstwerk vangt de essentie van een gemeenschap die verlangt naar gerechtigheid en de vrijheid om zichzelf te uiten in het aangezicht van tegenspoed.

Dit werk is in opdracht gegeven door het q21 Artist-in-Residence programma en Bogomir Doringer als onderdeel van de tentoonstelling Dance of Urgency.

Lees meer over Clémence Mira