Everything became nothing again Guillaume Leblon
(2016)

Courtesy Galerie Jocelyn Wolff Foto: Aad Hoogendoorn

Guillaume Leblon heeft vrijwel altijd in het buitenland gewoond en als gevolg daarvan is zijn werk voortdurend geconfronteerd met andere culturen. Onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt zijn geïllustreerde abstractie, moderne architectuur, Amerikaanse beeldhouwkunst uit de jaren ’60 van de vorige eeuw, conceptuele kunst en structuralistische film.

Leblon maakt installaties, objecten, foto’s of films die de functie en de beleving van ruimte transformeren. Hij creëert ruimtelijke installaties en krachtige en raadselachtige sculpturen met een sterke en verleidelijke materiële aanwezigheid. Zijn werken zitten vol met iconografische verwijzingen waardoor de kunstenaar nieuwe verhalen kan vertellen.

De sculpturen van Leblon zijn objecten waar het verleden en het heden samenkomen en waarin het vluchtige en het tastbare samensmelten. Met behulp van eenvoudige interventies creëert hij een emotionele band met de interieurs en de huiselijke omgeving, terwijl zijn sculpturen bij de toeschouwer gevoelens van onbehagen en van onwaarneembare spanning oproepen.

Met de twee werken van Leblon die onderdeel zijn van de tentoonstelling The House Where You Live Forever roept deze kunstenaar de aanwezigheid van het lichaam op.

Lees meer over Guillaume Leblon