TentoonstellingLet Us Meet Inside You

Curator: Jeroen Bosch

Online kunstplatform Trendbeheer.com zet al tien jaar hedendaagse beeldende kunst in de schijnwerpers. Dit jubileum vieren we in Garage Rotterdam. De tentoonstelling ‘Let Us Meet Inside You’ geeft een sprankelend overzicht van een decennium vol kunst die er toe doet.

In tien jaar trendbeheer zijn 15.000 berichten geplaatst over 3800 kunstenaars. Van een eerste bericht van een groepspresentatie in een kunstenaarsinitiatief tot allengs louter museaal. Jeroen Bosch, mede-oprichter van Trendbeheer, toont in de Garage zijn topfavorieten. De geselecteerde kunstenaars zijn inmiddels uitgegroeid tot een geheel nieuwe generatie. Iedereen toont twee werken: een exemplaar waar Trendbeheer in het prille begin over heeft geschreven en een recent of nieuw werk. Zo ontstaat een overzicht met een fijnzinnige vorm van doorwrochte abstractie en een zelfbewustzijn zonder l’art pour l'art te worden.

Kopstuk van de tentoonstelling is Let Us Meet Inside You; een installatie van meester-alchemist Navid Nuur. Speciaal voor deze tentoonstelling is de waterleiding uit zijn atelier naar Garage Rotterdam verplaatst. Ter plekke wordt dat water gebotteld en getransformeerd tot werk in ongelimiteerde oplage.

Subtiel is het werk van Katja Mater. Zij schildert met fotografie: door meervoudige belichting legt zij veranderingen in de ruimte vast. Abstractie met een voet in de reële wereld.

Kunstenaar Anouk Kruithof maakt met fotografie en film ruimtelijk beeld. Glashelder, speels en toegankelijk werk. Vol esthetisch plezier.

Karakteristiek, spannend en energiek tekent, plakt, snijdt en print Koen Taselaar patronen en tekens waarbij tekst een grote rol speelt.

Marielle Buitendijk exposeert met klein en fijn buitengemeen fysiek werk dat een hele ruimte kan overnemen. Een natuurlijke, vanzelfsprekende hang naar ambachtelijkheid gecombineerd met beeldend vermogen.

Peggy Franck maakt installaties vol verdubbeling, glansrijke abstractie, letterlijk spiegelend, de toeschouwer het werk in trekkend.
Het proces van artistieke besluitvorming staat centraal in het werk van conceptueel tekenaar Marijn van Kreij. Met vreemde beeldverdubbelingen en een eigenzinnig handschrift.